Lagring og produktbehandling

Lagring
Alle sirupene har lang holdbarhet. De kan gjerne stå i romtemperatur, og har “best før” dato på to år. Eneste unntaket er Solongesirupen laget av løvetannblomster, som må stå i kjøleskap etter åpning.
Uansett er det lurt å huske og korke flasken umiddelbart etter bruk.
Blir sirupen utsatt for lys over tid, vil fargen på de røde sirupene bli brunlig. Dette påvirker ikke smaken i særlig grad.

 

Sirupen sukrer seg!!!!
Sirup kan sukre seg, det betyr at sukkermolekylene krystalliserer seg. Det starter med dannelse av “tåke” i flasken, som etter hvert samler seg til små hvite sukkerklumper.

Hva gjør man? IKKE kast sirupen, men sett flasken i varmt vannbad og ryst. Eller hell sirupen i kjele og varm opp, og hell tilbake på flasken. Hvis den koker, dannes det skum, dette kan gjerne fjernes før sirupen helles tilbake på flasken.

 

For tynn? For tykk?
Hvis vi ønsket, kunne vi få til en stabil konsistens ved å bruke tilsetningsstoffer. Vi har valgt å la bærene få presentere seg selv mest mulig uten kjemisk “pynt”.
Sirupens konsistens er avhengig av mange faktorer. Temperatur er en av disse. Det betyr at når sirupen er varm, blir den tyntflytende. Er den kald, blir sirupen mer tyktflytende. Altså kan man selv til en viss grad bestemme konsistens. Smaken kan påvirkes, dvs. det som er kaldt er mindre smaksrikt enn det som er temperert.