Tyttebærsirup med stjerneanis

 

 

Tyttebæra gikk på besøk til Stjerneanis – og se det ble spennende besøk!! Smaken blir avrundet og krydret. Dette er etter min mening vår beste sirup til hjemmelaget riskrem.
Mange desserter trives med denne sirupen: Eplekake med krem eller iskrem, mørk sjokoladekake, fruktsalater, sviskekompott og andre fruktkompotter -og til andre desserter.

Forsøk tyttebærsirup med stjerneanis til frityrstekt camembert eller chevre.
Svinefilet kan marineres i tyttebærsirup med stjerneanis, og svineribben blir sprø og crispy når den blir glasert med denne sirupen. Om sommeren kan du bruke denne sirupen på svinekotelettene – de siste minuttene av grillingen.
Når vi nærmer oss jul, blir denne sirupen døpt om til “Julesirupen”, nettopp fordi den passer til så meget av det vi har i hus til jul.
En liten men ikke ubetydelig opplysning: Anis som minner om lakris i smaken ser ut som karvefrø. Stjerneanis har en helt annerledes smak, og ser ut som.. nettopp .. stjerner!