Granskuddsirup

Mitt motto: Til alt!!!

Granskuddsirup er gylden i fargen og har en overraskende smak. Fordi den lages av de lysegrønne, syrlige skuddene smaker den ikke granbar, slik mange forventer.
Anvendelsen ser ikke ut til å ha noen begrensninger. Den brukes til utrolig mange forskjellige matretter, og den er gjest på flere menyer- vanlige og på barmeny.
Hva den brukes til??? Ja, hør nå bare: Dessert – for eksempel til sorbet. Som garnityr til torsk og mølje, lutefisk og rakfisk.
Den nyåpnede restauranten på Sundbytunet på Jessheim glaserer laks med granskuddsirup.
Granskuddsirupen brukes til storfekjøtt og vilt, som garnityr, til glasering eller i sausene. Legg noen striper over gravet eller røkt fisk ( altså som garnityr), gravet kjøtt, og spekemat.

Granskuddsirupen kan dryppes over salater som dressing. Med spekeskinkestrimler i slaten, har du et helt lite måltid – med flatbrød til.
Grønnsaker, gjerne rotgrønnsaker får det lille ekstra med glasering i granskuddsirup.

Prøv granskuddsirup til pannekaker med eller uten friske bær med krem til! God til dessert, for eksempel til karamellpudding. Kan brukes som smakstilsetning i hjemmelaget iskrem. – og det er mye mer – dette er virkelig en sirup som du kan leke deg med!!

 

Vi har også Granskuddsirup med akevitt. Vi har brukt Løitens akevitt, så det er helnorsk produkt. Smaken er mer “satt” og avrundet, litt mildere enn granskuddsirup naturell. Anvendelsesområdene er de samme.