Om produktene

Om produktene

Stillhet over Finnskogen. Foto: May Gullikstad

Linnea Finnskogen AS begynte å produsere sirup i 2006. Inspirasjon til navnet ble hentet fra skogsblomsten Linnea og det geografiske området Finnskogen, som strekker seg fra Eidskog i sør til Trysil i nord.

Området ble befolket av skogfinner fra 1600 – tallet, derav navnet. Har du lyst til å lese mer om Finnskogens historie? Besøk Norsk Skogfinsk Museums sider!

Skogsområdene er rike på ressurser. Blomster som geitrams, løvetann, kløver og mjødurt brukes i produksjonen til saft eller sirup, men den mest benyttede råvaren er granskudd og bær. Det er hovedsakelig tyttebær og blåbær, samt hagebær dyrket i Finnskogsområdet.

Hensikten vår er å bruke de rike ressurser vi har fra skog og jord, og å kombinere tradisjonell anvendelse med nye smaksideer. Tyttebærsirup med stjerneanis og tyttebærsirup med konjakk er eksempler på dette.

Å beholde mest mulig av bærsmaken betyr gode smaksopplevelser. Gode bærprodukter uten konserveringsmidler og tilsetningsstoffer er enkelt å kombinere med all slags mat.

Lykke til med smaken!

Foto: May Gullikstad

En stille stund ved et blankt tjern, se fisken vake mens nøkkeroseblader hviler på vannflaten gir sjelefred.