Drikke

Villbringebær fra Finnskogen går også an! Foto: May Gullikstad


Bringebær daiquiri

En daiquiri som utstråler friske farger.

Ingredienser:
5 cl rom (kan f.eks. være lys rom, Bacardi Razz eller en blanding av disse).
Saften fra 1 lime.
1 ts sukker, melis eller sirup.
1 cl bringebær sirup
10 – 15 bringebær avhengig av størrelsen (gjem også evt. 1 til pynt).
5 isbiter

Framgangsmåte:
Blend alle ingrediensene i en blender. Hell blandingen i et cocktailglass og pynt med en bringebær til slutt hvis du ønsker det. Serveres straks etterpå.

Ambrosia
1 porsjon

4,5 cl konjakk
4,5 cl eplebrandy – bruk gjerne den norske fra Egge Gård
1/2 ts bringebærsirup
avkjølt champagne eller musserende vin
friske bringebær

FREMGANGSMÅTE:
Konjakk, eplebrandy og sirup ristes godt i en shaker med knust is. Siles og serveres i et avkjølt hvitvinsglass. Fylles opp med champagne eller musserende vin. Noen friske bringebær legges oppi.

 

 

Gravet elgfilet med creme fraiche eller rømme irørt tyttebær eller blåbærsirup.

Røkt kalkunfilet med granskuddsirup.

Akevittgravet elghjerte med blåbærsirup.

Svineribbe penslet med tyttebærsirup med anis (før steking, kan gjentaes under steking).

Spareribs, godt krydret og penslet med tyttebærsirup grilles.          

Kylling med ingefær og bringebærsirup (oppskrift kommer!)

Rødkål med sirup