Forretter

Her finner du enkle og lekre tips til hvordan å bruke våre siruper til forretter.

Granskudd – eller solongesirup med salat og spekeskinke.

Det er kommet så mange lekre salatsorter. Velg av hjertets lyst, skyll salaten og riv den i passende “biter” (Skjærer du med kniv, blir det fortere brune sårkanter).

Anrett salaten på fat eller asjett sammen med tynne skiver av spekeskinke, stykker av melon og pinjekjerner. Pinjekjernene kan gjerne ristes på tørr panne, slik at du får frem mer smak. Drypp over solongesirup eller granskuddsirup, som gjerne kan iblandes mild olivenolje.            

Gravet fisk anrettes med striper av granskuddsirup. Best er granskuddsirup med akevitt, som er litt mildere og likevel bestemt i smaken.

Røkt fisk

Stykker av røkt fisk serveres på hjemmelaget flatbrød, med litt rømme og drypp granskuddsirup over fisken. Vi har forsøkt røkt røye – en utrolig kombinasjon med granskuddsirup!

Granskuddsirup til spekesalat.

Lag en vanlig grønn salat av en eller flere sorter  salat, agurk, tomat og andre grønnsaker etter ønske. Legg over strimlet spekeskinke og/eller strimler av god spekepølse eksempelvis av elgkjøtt. Bruk noen spiseskjeer granskuddsirup som dressing, vend salaten og server med flatbrød, øl og snaps.

Solongesirup og blåskjell
Blåskjell dampes. Ta ca 2 dl av kraften, rør inn noen spiseskjeer rømme eller creme fraiche til du får en sauskonsistens, smak til med litt solongesirup og nykvernet pepper. Bruk sausen som dip til skjellene.